Сигнализирай!

Мъск: Ще тестваме мозъчния чип върху хора до шест месеца

Gospodari.com
Gospodari.com
01.12.2022 г.
26
0

Мъск: Ще тестваме мозъчния чип върху хора до шест месеца. Това съобщи Reuters.

Компанията Neuralink вече изостава от сроковете, които самият собственик определи в края на миналата година.

"Искаме да бъдем изключително внимателни и сигурни, че ще работят добре, преди да поставят устройство в човек", каза Мъск по време на дългоочакваната публична актуализация по темата.

Илон Мъск обяви, че мозъчният чип Neuralink ще бъде имплантиран на хора през 2022 година

https://www.youtube.com/watch?v=xv2_F4FwFiM

Базираната в Сан Франциско и Остин, Тексас компания провежда от години тестове върху животни в очакване на одобрение от Управлението за контрол на храните и лекарствата в САЩ. Оттам не са дали отговор на запитване от страна на Reuters дали и кога ще стане това.

През 2019 г. Илон Мъск каза, че се стреми да получи одобрение от регулаторите до края на 2020 г. След това заяви на конференция в края на 2021 г., че се надява да започне изпитания върху хора тази година.

Първоначално събитието бе планирано за 31 октомври, но Мъск го отложи в последния момент без да обясни защо. Последната демонстрация на чипа бе преди повече от година, когато кадри показаха маймуна, която самостоятелно играе компютърна игра.

Марк Зукърбърг оспори плановете на Илон Мъск за мозъчния чип Neuralink

Големите амбиции на Илон Мъск

Амбициите на Илон Мъск в науката са големи. Както знаем, неговата компания SpaceX е натоварена със задачата да колонизира Марс в името на спасението на човечеството. Tesla пък се наложи като най-предпочитаната марка електромобили в цял свят.

Илон Мъск представи чип, който ще свързва човешкия мозък с компютър (видео)

Neuralink стартира през 2016 година с не по-малко амбициозната задача да разработи чип, който да позволи на мозъка да контролира без външна намеса сложни електронни устройства. Очакванията също са големи - това да направи възможно възстановяването на двигателните функции на парализирани хора.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.