Сигнализирай!

Адвокатът на Бахаров: Той спря да пие, кара колело (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.12.2022 г.
74
0

Адвокатът на Бахаров: Той спря да пие, кара колело. Това каза адвокатът на актьора Денислав Асенов пред bTV по повод задържането му с канабис в неделя.

Самият Явор Бахаров на излизане от ареста заяви:

"С две думи, нищо особено не е станало. Става въпрос за минимално вещество - 25 грама. След последните преживявания съм заел друга посока в живота си и си бачкам, и всичко е наред. Това е, според мен, е незначителен случай".

Отново арестуваха Явор Бахаров

Задържането му изостри широкото обществено внимание заради това, че той е с условна присъда и в изпитателен срок заради шофиране под въздействието на алкохол и наркотици. На първа инстанция през октомври миналата година Бахаров получи 1 година затвор. След обжалване на по-горна инстанция, съдът измени ефективната присъда в условна.

Условна присъда и изпитателен срок

Случаят с "повторното" провинение адвокатът му уточни, че това е първият път, когато клиентът му е бил задържан с наркотично вещество. На въпрос дали ще обжалват обвинението сега, той уточни:

„Въпреки че той има условна присъда, при изпитателния срок единствено едно наказание „лишаване от свобода“ би довело до изтърпяване на едно отложено наказание, каквото имаме. Ако обвинението остане такова, каквото е, условната присъда на Явор няма как да стане ефективна“.

Актьорът Явор Бахаров бе осъден на една година затвор ефективно за шофиране пиян и дрогиран

Той обясни още, че от 5 декември има постановление за привличане към наказателна отговорност – за маловажен случай за държане на 0,3 г коноп. Към момента няма мярка за неотклонение. Асенов направи и разграничение между конопа и марихуаната на базата на състава. Тъй като експертизата не е посочила кое точно вещество е притежавал Бахаров, може да се окаже, че то не влиза в списъка на забранените.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.