Сигнализирай!

Ето на кого се оказаха гости руският митрополит и Митрофанова (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
07.12.2022 г.
26
0

Ето на кого се оказаха гости руският митрополит и посланикът на Русия.

Руският митрополит Антоний и посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова са били гости на бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Срещата им е била на 6 декември, пише Булевард България. Тогава граждани блокираха входа на руската църква в центъра на София в знак на недоволство срещу странната визита на митрополита. Посещението му в България се случва на фона на продължаващата вече 10-ти месец война в Украйна, която не само не беше осъдена от Московския патриарх, но е и активно подкрепяна от църквата.

Митрополит Антоний не е бил посрещнат от българския патриарх Неофит, става ясно от информацията.

Митрофанова е блокирана от протести пред Руската църква (снимки)

Снимка: mospat.ru

Сайтът Faktor.bg, който открива новината през официалните канали на Московската патриаршия, посочва, че гостуването им е запазено в тайна за българските медии. Срещата не е спомената и на сайта Н.В. Цар Симеон II. В Patriarchia.ru и в пресцентъра на службата за външни работи на руския патриарх Кирил обаче тя е описана подробно, включително със снимки от двореца Врана.

На една от тях Сакскобургготски позира с руски духовници и с посланика пред портрета на своя баща - цар Борис III.

Снимка: mospat.ru

От информацията става ясно, че митрополит Антоний е бил в България по повод 70-та годишнина от създаването на местно подразделение на руската православна църква.

Симеон Сакскобургготски има дълга история на политика на пълно сближаване на България с Русия. И то още в първите години на управлението на Владимир Путин. Не само по религиозна линия, но и в политическо и икономическо отношение, се припомня в публикацията.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.