Сигнализирай!

Близките на Милен Цветков ще обжалват решението на Софийския апелативен съд

Gospodari.com
Gospodari.com
08.12.2022 г.
16
0

Близките на починалия журналист Милен Цветков обявиха, че ще обжалват 9-годишната присъда на Кристиан Николов. Тя бе потвърдена от Софийския апелативен съд (САП) вчера.

Пред bTV адвокат Надежда Ковачева, представляваща дъщерята на Милен Цветков, заяви, че ще иска престъплението да бъде разгледано като умишлено. Семейството ще иска по-тежко наказание и срокът на лишаване от свобода да бъде увеличен.

"При катастрофата няма опит за спиране, за маневра. Самият подсъдим казва, че на предходния светофар е видял червения забранителен сигнал и въпреки това е увеличил скоростта, достигайки 100 километра в час." Това заявява адвокат Ковачева.

Втора инстанция излезе с решение по делото срещу Кристиан Николов, убил Милен Цветков

В София кръщават улица на името на Милен Цветков

Не само непредпазливост се вижда от действията на Николов, казва тя, а умишлена цел. Той е искал да мине през колите, не през пешеходците. Подсъдимият не признава съзнателната употреба на наркотични вещества, нито се признава за виновен за катастрофата, допълни тя.

"При добро поведение и условно предсрочно освобождаване той може да лежи половината от тези 9 години. Ние искаме да създадем прецедент и да наложим нашето разбиране, че престъплението е извършено с умисъл."

Прокуратурата отново поиска 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков (видео)

Припомняме, че вчера Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 9 години лишаване от свобода за Кристиан Николов, който преди две години уби при катастрофа журналиста Милен Цветков.

Предстои решението на Апелативния съд да бъде разгледано от Върховния съд, който ще излезе с окончателно постановление по случая.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.