<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146855" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кои са ...

Прокуратурата отново поиска 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков (видео)

06 Октомври 2022
0 338

Прокуратурата отново поиска 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков.

Днес Софийският апелативен съд даде отново ход на делото срещу обвиняемия за фаталната катастрофа, отнела живота на журналиста. Той вече отхвърли исканията на защитата на обвиняемия Кристиан Николов за назначаването на нова експертиза и повторно разпитване на свидетелите.

Поисканата нова експертиза трябваше да установи дълготраенето на ефекта от приемането на наркотици и алкохол, както и повторна експертиза за вещото лице, което е взело пробите.

“С оглед на становището на Софийския градски съд, че е приел не по-късно от 22:50 ч. на 18.04.2020 г. алкохол и три вида наркотици-кокаин, амфетамин и марихуана, се изисква назначаване на нова експертиза, която да покаже колко трае ефектът от приемането на наркотиците и алкохола, за да може до момента на местопроизшествието на 19.04.2020 г. около 18:00ч. той все още да е под тяхното въздействие”, уточняват от защитата.

Адвокатът на семейството на Милен Цветков поиска съдът да остави тези искания без съображения и уточни, че няма значение кое е вещото лице, което е взело пробите, тъй като те се обработват от лица работещи във ВМА.

Прокуратурата отново поиска 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков (видео)
БулФото

Последното заседание бе отменено поради липсата на Кристиан Николов. Беше представен фиш в съда, който декларира, че е Николов е бил контактен с болен от Covid-19 – неговата майка и след преглед от Спешна помощ е било установено, че той има симптоми на вируса.

Съдът отново не даде ход на делото за смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата отново поиска 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков (видео)
Архив БулФото

Журналистът Милен Цветков бе пометен, докато чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол „Парадайз” в София навръх Великден 2020 година.

Две години от фаталната катастрофа с Милен Цветков

Той е единствен обвиняем по делото

На 4 март тази година бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено престъпление по непредпазливост. Наложено му бе наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим. А също и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.

Прокуратурата отново поиска 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков (видео)
БулФото

Очаква се днес съдът да произнесе присъдата над Кристиан Николов.

Прокуратурата отново поиска 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции