Сигнализирай!

Явор Божанков: Всеки с моята фамилия е под засилена проверка за всичко (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.12.2022 г.
56
0

Явор Божанков от БСП обяви пред bTV, че "всеки с моята фамилия е под засилена проверка за всичко" след отправена критика към служебния кабинет.

"Всеки, който носи моето фамилно име, в момента е под засилени проверки за всичко.", заяви депутатът. "Като физически, юридически лица, по всякакъв възможен начин. Това е точно каквото изглежда – натиск. Казваш, че служебният кабинет е такъв, отправяш критика - получаваш съответно отговор."

Служебната власт много наподобява ранния Борисов, твърди Божанков

Според него служебната власт много наподобява ранния Борисов, използвайки държавната машина за разправа с неудобни критици и опоненти.

"В България започна престрелка. Президентът води война с всички. Самите политически партии са в битка една с друга. Главният прокурор казва "политиците са виновни", политиците казват "главният прокурор е виновен.", посочи Явор Божанков.

Служебният кабинет работи активно в полза на ГЕРБ и ДПС, според Явор Божанков (видео)

bTV/стоп кадър

Депутатът от БСП е на мнение, че нови избори няма да променят нещата. По-скоро ще оставят държавата в "безконтролната власт на служебните кабинети". Божанков обясни, че причината да не се състави правителство е заровена дълбоко в това, че няма национални цели. "Няма нещо, което да ни обедини като общество и народ в момента", посочи той. Докато този казус не бъде разрешен, той не вижда как ще се направи кабинет с каквито и да е фракции.

Явор Божанков обясни и мистериозното си изчезване. Той е бил в САЩ по програма за обмен на опит в сферата на политиката. Депутатът категорично отрече това да има нещо общо с дискусиите около хартиената бюлетина.

Явор Божанков се появи в поле от кактуси (видео)

"Аз си казах мнението и гласувах "против" преди да замина. Върху моята свобода не е упражняван някакъв контрол", заяви той.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.