Сигнализирай!

Треньорска рокада в Испания след провала в Катар

Gospodari.com
Gospodari.com
08.12.2022 г.
24
0

Луис Енрике вече не е селекционер на испанския национален отбор. Това обяви испанската футболна федерация. Иберийците отпаднаха от Световното първенство от Мароко след изпълнение на дузпи. Това е поредният незадоволителен резултат на Мондиал. След спечелването на титлата през 2010 г., испанците не са стигали фазата на четвъртфиналите. Вече е ясен и заместникът на Енрике.

Източник: B/R Football

Луис Енрике изведе "Ла Фурия" до финала на Евро 2021 г. Там тимът загуби от Италия. В четирите си години начело Енрике често влизаше в новините. Той се оттегли от поста в края на 2018 г. поради лични причини. Завърна се четири месеца по-късно и обвини Роберто Морено в нелоялност, защото не е искал да сдаде позицията на временен наставник.

Преди последното европейско той отново направи скандал. Енрике не включи в състава си нито един играч на Реал Мадрид. Бившият треньор на Барселона обяви списък на само 24 имена, въпреки че му бяха позволени 26.

Недоволството срещу Енрике след отпадането на Испания се засили неимоверно. Това принуди федерацията да вземе крайната мярка с треньорска рокада. Вече е ясен и заместникът на Луис Енрике.

Това е 61-годишният специалист Луис де ла Фуенте. Треньорът има богат опит с национални гарнитури. Той води представителния тим до 19 години в продължение на 5 лета - от 2013 до 2018 г. В последствие прави стъпка нагоре към 21 и 23-годишните. Там той работи до миналата година. В мъжкия футбол има опит като старши треньор на Атлетик Билбао през първото десетилетие на новия век.

Източник: Кадри БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.