Сигнализирай!

Построиха небостъргачи за 1,2 млн. прасета в Китай (снимки и видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.12.2022 г.
36
0

Построиха небостъргачи за 1,2 млн. прасета в Китай. Става дума за сгради близнаци от по 26 етажа всяка и с по 400 000 кв. м. всяка. Тази история е от град Ечжоу, провинция Хубей.

Инвестицията е на компанията "Хубей Чжунсин Кайвей - модерно животновъдство". Това са комплекси за угояване на свине, пише Офнюз.

Нашествие на диви свине в Рим, жителите са обезпокоени

Построиха небостъргачи за 1,2 млн. прасета в Китай (снимки и видео)

Проектът

Данните за проекта обяви самият инвеститор в своя WeChat акаунт в интернет. Основният акционер на корпорацията-инвеститор е местен производител на цимент, а топлината, генерирана от циментовата фабрика, ще се използва и за отопление на фермата. Проектът предвижда създаването на една от най-модерните свинеферми в Китай. Тя ще може да се похвали с висока ефективност на труда, зелена екология и по-ниска себестойност на продукцията.

https://twitter.com/JiangxuWang/status/1583018716627079168

Капацитет

Ечжоу се намира на около 80 километра югоизточно от Ухан. Капацитетът за 1.2 милиона прасета за клане годишно означава, че ще произвежда 108 хиляди тона месо за една година при инвестиционни разходи от порядъка на 570 милиона евро.

31 август е подписан договорът за доставката на първите 21 600 свине майки и 55 нерези от базирания в Гунгдонг доставчик КингСино. Животните са доставени на 4 партиди между 25 септември и 30 ноември тази година, като са влезли в сградите през специални „свиноуловители“, тунели, по които достигат до един от 6-те 40-тонни товарни асансьора за прасета и оттам до определения за тях етаж.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.