Сигнализирай!

Екоактивисти се залепиха за подиума на концерт и бяха „изнесени“ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.12.2022 г.
18
0

Екоактивисти се залепиха за подиума на концерт и бяха „изнесени“.

Видеото циркулира в Twitter от появата си в края на миналия месец. Кадрите ни показват двама демонстранти, залепени за стойката на диригента на симфоничен оркестър в германския град Хамбург. Акцията се състоя на 25 ноември в местната „Елфилхармония“, в която музикантите изпълниха концерт за цигулка от Лудвиг ван Бетовен.

Според LBC, единият от демонстрантите извикал към публиката:

„Всички ние носим колективна вина за климатичната катастрофа и с това лишаваме децата си от сигурност и мир.“

„Както в момента имаме само този концерт за цигулка, така имаме само тази планета, чийто предели постоянно прекрачваме. Пренебрегвайки бедствията, предизвикани от климатичните промени, ние усилваме тяхното въздействие и те стават все по-страшни. Когато Хамбург бъде залят от вода, вече няма да имаме „Елфилхармония“, в която да се наслаждаваме на Бетовен. Кризата се усилва, току пред нашите погледи сега.“

https://twitter.com/IngridStangl1/status/1596144298877063168

По-късно демонстрантите бяха идентифицирани като Марлене Лимбург и Щефан Мюлер благодарение на туит на организацията Letzte Generation.

Постът гласи:

„Наистина ли искаме да лишим децата си от прехраната им, защото се отказваме да променим нещо?“

Изходът от драмата

Екоактивисти заляха с доматена супа “Слънчогледите” на Ван Гог (видео)

За разлика от други демонстрации, при които активистите успяват да устоят часове и дори денонощия наред, тези двама германци се оказаха твърде лесна задача за охраната. Те бяха много бързо изведени заедно със стойката, за която се бяха залепили. Оказа се, че тя може много лесно да бъде извадена от подиума и и заедно с активистите изнесена извън залата.

Единият от охранителите просто я издърпа нагоре, докато другият съпроводи двамата демонстранти, стиснали желязото, за да е сигурен, че няма да се върнат обратно. Акцията на еколозите бе съпроводена с освирквания от публиката, които постепенно преминаха в аплодисменти щом бяха успешно изведени.

Кадри: Twitter/IngridStangl1

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.