Сигнализирай!

Следи от наркотик са откривани след партита в дома на бивш британски премиер

Gospodari.com
Gospodari.com
17.12.2022 г.
33
0

Следи от наркотик са откривани след партита в дома на бивш британски премиер, съобщава Guardian.

Според източници белият прах е открит в имението Чивнинг през лятото в дните преди Лиз Тръс да бъде избрана за министър-председател на Великобритания. На организираните в резиденцията партита са присъствали нейни политически съюзници.

Служители в имението твърдят, че няколко пъти са откривали следи от бял прах върху странична маса в зала за игри с маса за снукър след вечери, на които Тръс е забавлявал гости в селската къща в Кент. Тя е позната като убежище за външни секретари. Човек от персонала е тествал праха с помощта на тампон, който променя цвета си, когато влезе в контакт с кокаин.

Коя е Лиз Тръс, новият премиер на Великобритания

Тогавашният министър на външните работи Лиз Тръс е била домакин на събиране в имението от 17-ти век през уикенда от 19 до 21 август. Тогава кампанията ѝ за лидерство е била в разгара си. Следващото събиране е проведено през уикенда от 2 до 4 септември. И на двете партита са присъствали политически съюзници на Тръс, пише още Guardian.

Имението Чивнинг е разположено на 3000 акра и разполага със 115 стаи. Традиционно се предоставя на външния министър, а поддръжката му се финансира от тръст, създаден с акт на парламента.

Тръс бе премиер на Обединеното кралство само 45 дни.

Лиз Тръс подаде оставка като премиер на Великобритания

Подобни твърдения е имало и за офисите на „Даунинг стрийт № 10“, докато Борис Джонсън е бил министър-председател. Остатъци от бял прах са открити след две партита, проведени въпреки ограниченията на Острова заради Covid-19.

Няма предположение, че самите Тръс и Джонсън са знаели за присъствието на субстанцията или че са я използвали, уточнява Guardian.

Разкритията на Guardian идват, след като миналата година бяха докладвани доказателства за употреба на кокаин в тоалетни до тогавашния парламентарен офис на Джонсън и няколко други места в парламентарното имение.

“Скотланд ярд” разследва Борис Джонсън заради партитата по време на локдауна

Във Великобритания притежанието на кокаин е криминално престъпление, което може да доведе до лишаване от свобода до седем години или неограничена глоба.

През юли правителството започна нова репресия срещу случайно употребяващите наркотици, заявявайки, че техните паспорти могат да бъдат конфискувани.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.