Сигнализирай!

Ицо Хазарта: Радев осъзна, че не може да управлява нито ПП, нито правителството (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.12.2022 г.
20
0

Ицо Хазарта: Радев осъзна, че не може да управлява нито ПП, нито правителството.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров коментира острата критика на президента Румен Радев. Преди дни държавният глава обяви ПП за “политическа грешка” и “шарлатания”.

“Думата “шарлатанин” е много интересна. Когато застанеш пред цялото общество с вдигнат юмрук и призив “Мутри вън” и след това назначиш същите тези мутри на “Капитан Андреево”, може би е добре да погледнеш в речника или огледалото”, каза народният представител в ефира на „Събуди се“.

Според Ицо Хазарта проблемът на ПП с президента е започнал в момента, в който Радев е осъзнал, че не може да управлява нито партията, нито правителството. „Може би си е представял нещо друго и е бил разочарован“, коментира Ицо Хазарта. И обясни, че Кирил Петков и Асен Василев са станали популярни заради работата си, а не заради назначаването им на постове в служебния кабинет на Румен Радев.

Снимка: БулФото

Ицо Хазарта е новият зам.-председател на комисията по култура и медии в НС

За влизането си в политиката като част от “Продължаваме Промяната” Христо Петров отбеляза, че не съжалява.

„100 пъти да имах възможност да върна времето назад, 100 пъти щях да взема същото решение. И аз, като всеки един от тази група, съм имал известни опасения. Сега съм по-уверен от всякога, че това е моето място и това са моите хора”, категоричен бе той.

Той определи себе си като политик и подчерта, че няма нещо, което да го откаже от тази дейност:

„Политик е човек, който се занимава със законодателна дейност, с проблемите на хората. В този смисъл аз съм такъв. Това е моята мисия и я следвам. Не съм там, за да спечеля статуса на звезда, а за да го загубя, но да направя това, което е правилно“.

Ицо Хазарта определи предложения от ПП за министър-председател акад. Николай Денков като един от най-успешните хора, които познава. Той го описа като подходящ за поста на премиер, защото „освен всички други качества, които безспорно притежава, той не се слави като конфликтна личност”. По думите му акад. Денков използва аргументи при водене на спор и е фигура, която умее да обединява.

Петров заяви, че не се вижда като министър на образованието, ако такъв пост му бъде предложен в евентуално правителство. “Отговорността и компетентността, необходима, за да заемеш поста “министър” е огромна”, отговори той.

С депутатската си заплата Ицо Хазарта плащал образованието на изоставени деца

Ицо Хазарта припомни, че повече от година помага на изоставените деца, които живеят в Центровете за настаняване от семеен тип.

„Между нас се създаде една връзка, едно приятелство. Успявам да разбера какви са техните проблеми. Щастлив съм, че помогнах страшно много. Нескромно звучи, но направих доста“, обясни Ицо Хазарта, който дава депутатската си заплата, за да помага за образованието на децата.

Депутатът коментира, че следващата седмица ще обяви как останалите, които искат да помогнат на децата чрез него, ще могат да направят това.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.