Сигнализирай!

Арестуваха известен инфлуенсър за измама

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2022 г.
24
0

Арестуваха известен инфлуенсър за измама.

Инфлуенсър в Instagram с 2,5 милиона последователи беше арестуван след разследване за измама на стойност 33 000 британски лири, пише Mirror.

Популярният „моден блогър“ Хадер Атеф се изстреля на върха на славата, привличайки милиони последователи. Тя е споделила повече от 1500 публикации с дрехи на най-големите дизайнери, както и с тоалети в по-небрежен стил. Снимките ѝ събират стотици хиляди харесвания.

Тя е арестувана в Кайро заедно със съпруга си Билал Махмуд, снаха си и съпруга ѝ. Четиримата са обвинени в измама на десетки граждани, които са завлечени с огромни суми пари.

Снимка: скрийншот/Instagram/haderatefofficial

Вижте най-епичните инфлуенсърски изцепки (видео)

Хадер е твърдяла, че ще инвестира 33 000 британски лири от парите на хората на фондовия пазар и е обещала значителна възвръщаемост, съобщават местни медии.

Министерството на вътрешните работи на Египет заяви в изявление, че „модният блогър“ и останалите арестувани са били докладвани на дирекцията по сигурността в Кайро от 16 души.

Те са признали, че „са получили пари от жертвите в размер на повече от един милион паунда под претекст, че ги инвестират вместо тях в замяна на печалби“. Но не са го направили, нито са върнали парите.

Разследването продължава.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.