Сигнализирай!

Лин Трейси ще бъде първата жена посланик на САЩ в Москва, ако Русия я приеме

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2022 г.
25
0

Лин Трейси ще бъде първата жена посланик на САЩ в Москва, ако Русия я приеме, пише в. Дневник. Тя е служител на Държавния департамент с дългогодишен опит по руските въпроси.

В сряда Сенатът на САЩ утвърди Лин Трейси за посланик в Русия. Това стана часове преди украинският президент Володимир Зеленски да направи рядко срещано обръщение от лидер на страна във война към заседание на двете камари на Конгреса.

Трейси бе одобрена с 93 гласа на 100-те сенатори. Двата гласа "против" бяха от републиканските сенатори Ранд Пол и Майк Лий.

Ето кой е новият посланик на САЩ в Москва

Тя е настоящ посланик в Армения и ще бъде първата жена, която ще служи като посланик на САЩ в Русия. Все още не е ясно кога Лин Трейси ще поеме поста, тъй като Русия трябва да се съгласи да я приеме. Това е рутинна процедура, която обаче не може да се взима за даденост във времена на обтегнати отношения между двете страни заради Украйна, задържането на американци в Русия и твърденията за руска намеса в изборите в САЩ.

Байдън обяви номинацията на Трейси през септември, седмици след напускането на Джон Съливан. Той беше назначен от бившия републикански президент Доналд Тръмп. Москва има посланик във Вашингтон - Анатолий Антонов.

Новият посланик говори руски език. Трейси е била заместник-ръководител на мисията в Москва от 2014 до 2017 г.

Миналата седмица Русия постави под съмнение пригодността на Трейси, твърдейки, че тя може да се чувства по-у дома си в твърдолинейна неправителствена организация.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.