Сигнализирай!

Безредици избухнаха след смъртоносна стрелба в Париж (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.12.2022 г.
15
0

Безредици избухнаха след смъртоносна стрелба в Париж. Хиляди кюрди се стекоха на мястото, на което въоръжен мъж откри стрелба срещу културен център. Стигна се до сблъсък с полицията, която използва сълзотворен газ, предава NOVA.

Министърът на вътрешните работи на Франция обеща засилена охрана на кюрдската общност в Париж и призова към спокойствие.

Няколко часа преди сблъсъците въоръжен мъж откри стрелба в Кюрдския културен център "Ахмет-Кая" в 10-ти район, който се намира в центъра на Париж. Трима са загинали, а ранените са четирима.

Снимка: стопкадър/видео NOVA

Масова стрелба с жертви в метрото в Ню Йорк

Собственичка на магазин в района разказва, че е чула множество изстрели на улицата. "Настана пълна паника. Затворихме се у дома", допълва тя.

За стрелбата е задържан 69-годишен мъж.

Предполага се, че мотивът за атаката е расова омраза. Местни медии съобщават, че арестуваният има два предишни опита за убийство и е освободен от затвора само преди две седмици.

И трите жертви са от кюрдски произход и явно са избрани случайно.

Атакуваният културен център е кръстен на известен певец. Той е на организация с нестопанска цел, работеща за интеграцията на кюрдското население в столичния регион Ил дьо Франс.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.