Сигнализирай!

Отново мръсен въздух в редица градове на страната

Gospodari.com
Gospodari.com
23.12.2022 г.
28
0

Въздухът в много градове у нас е наситен с фини прахови частици над допустимите нива, показват станциите на Агенцията по околната среда.

Най-високи нива са през последните 48 часа са отчетени в Пловдив, а в район "Тракия", съобщава "Булевард България". Там замърсяването е около два пъти над нормите. Завишени нива на фини прахови частици отчитат още 10 станции в градовете Варна, София, Видин, Враца, Перник, Благоевград, Смолян, Горна Оряховица, Шумен и Пловдив.

Мерките за мръсния въздух в София останаха неизпълнени от Фандъкова

В столицата ФПЧ над нормата отчитат гражданските станции на AirBG в „Красно село“, „Манастирски ливади“, „Хладилника“ и „Разсадника“. През нощта в квартал „Хиподрума“ е отчетено превишение 7 пъти над нормата.

Столичната община призова гражданите да слязат от колите и да се придвижват с градския транспорт, с колело или пеша. Отново обаче за зелен билет не става дума.

Градската управа на София помоли и да не се палят камини и печки на твърдо гориво днес, но остава отворен въпросът – как да се отопляват хората, за които алтернативите са значително по-скъпи?

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.