Сигнализирай!

"Ливърпул" дава 37 милиона за звезда от Мондиала

Gospodari.com
Gospodari.com
27.12.2022 г.
13
0

"Ливърпул" дава 37 милиона за звезда от Мондиала. Първият голям трансфер на играч, който направи фурор по време на Световното, е факт. Става въпрос за един от топ реализаторите на турнира - Коди Гакпо. Досегашният играч на "ПСВ" се очаква да се присъедини към "мърсисайдци" срещу нескромна сума.

Снимки: Twitter

За подписа на таланта се бори и друг английски гранд - Манчестър "Юнайтед". Транферната сума се очаква да бъде поне 37 милиона паунда. Трансферът би подсилил "Ливърпул" на ключова позиция - централния нападател. Гакпо идва в града на Бийтълс в отлична форма. Той вкара 3 гола в петте мача Нидерландия на Световното първенство в Катар. "Лалетата" стигнаха до четвъртфинал, където отпаднаха след дузпи от бъдещия световен шампион Аржентина.

“Реал” шокира света – вади 1 милиард за Мбапе

Коди Гакпо вече няколко години е сред топ талантите на Европа. През миналия сезон той бе замесен в 36 гола за "ПСВ" Айндховен, отбелязвайки 21 от тях. Той вече е печелил всичко на местно ниво в Нидерландия. Още в първия си сезон при мъжете става шампион на страната, а миналия сезон вдигна с тима Купата и Суперкупата.

https://twitter.com/PSV/status/1607495528580890625?s=20&t=SKV4RTWxwY6CAJBQKlEwKQ

Гакпо е показал, че може да играе на всяка от офанзивните позиции. В "ПСВ" сме го виждали и като централен нападател, и по двете крила, както и като офанзивен полузащитник. Все пак очакванията са с ръста си от 189 сантиметра той да се бори за титулярното място на върха на атаката с бразилеца Роберто Фирмино. Сделката е сключена в перспектива - тя е за период от 6 години и ще позволи на 23-годишния футболист да се развие.

Видео: FIFA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.