Сигнализирай!

50 000 зрители на мач от втора дивизия на Коледа (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.12.2022 г.
23
0

50 000 зрители на мач от втора дивизия на Коледа. Толкова много хора рядко се събират на мачове от редовните кръгове на големите първенства. Този двубой обаче бе необикновен. И дори не става въпрос за представителите на немския футбол, които са известни с фанатичната си подкрепа дори в ниските дивизии.

Снимка: Twitter

Става въпрос за срещата между Бари и Дженоа от италианската Серия Б. Дженоа съвсем до скоро бе част от елита на Италия. Тимът обаче бе посрещнат от изключителна атмосфера на стадион Сан Никола. Капацитетът на съоръжението е 58 000 души и бе почти изпълнен до край. Всъщност мерки за сигурност попречиха на останалите 8 000 седалки да приемат посетители.

Англия – където вторият ден на Коледа е по-важен от първия!

Въпреки солидната домакинска подкрепа от трибуните, Дженоа спечели мача с 2-1. В тима намираме някои много познати имена. Той е воден от бившия италиански национал Алберто Джилардино, а в редиците му има опитни играчи с впечатляващи кариери като Кевин Строотман и Милан Бадел.

https://twitter.com/raffaelecaru/status/1607471467435888640?s=20&t=Y36HmVTU4czpHcy3B4EiaQ

"Бари" е сред най-посещаваните отбори в Серия Б. Тимът се надява да се завърне в елита на италианския футбол след 11-годишно отсъствие. Тимът е бил част от топ дивизията 30 сезона. Продължителното пребиваване в Серия Б обаче не пречи на привържениците да пълнят едно от съоръженията домакини на Световното първенство през 1990 г.

Източник: football-italia

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.