Сигнализирай!

Измама: Приложение за аватари източва сметката ви

Gospodari.com
Gospodari.com
28.12.2022 г.
32
0

За нова измама в интернет, предупреждава бТВ. Приложения за създаване на аватари могат да източат лична информация. Уловката се крие в една от характерните стъпки при регистрация и ползване на платени услуги в интернет - вписване на банковите данни на потребителя. Обикновено това се прави, за да бъде сигурен търговецът, че услугата ще му бъде заплатена. От тази възможност обаче се възползват и редица недобросъвестни лица. Те ви карат да заплатите предварително услугата, но после не ви я доставят.

D

Мъж контролирал колата и телефона на бившата си с мобилно приложение

Поредният случай е с придобилите голяма популярност в мрежата аватари или дигитални шаржове по ваша снимка. Срещу заплащане мобилни приложения превръщат снимката ви в митичен или комиксов герой. Но не всички приложения са коректни спрямо потребителите. За измамата алармира 18-годишният Кристиян Скакалов, който не получил аватара си.

Опасно ли е приложението FaceApp? (видео)

Освен с тези данни, приложенията автоматично се сдобиват и с вашите контакти, дори и със съдържанието на съобщенията в телефона ви. Така измамниците могат да разнерат на колко години сте, къде живеете и да се докопат до информация, която не искате да споделяте публично. Приложенията фантоми да бъдат разпознати. Преди да свалите каквото и да е, направерите проверка на рейтинга и коментарите. Апликацията за аватари е новата вълна измами в интернет, но преди това имаше няколко подобни - на коя звезда приличаме и как ще изглеждаме след 20 години.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.