Сигнализирай!

Над 60 жертви взе снежната буря в САЩ

Gospodari.com
Gospodari.com
28.12.2022 г.
25
0

Повече от 28 човека са загинали в нюйоркския град Бъфало, а хиляди все още са без ток в условията на сжежната буря, която връхлетя Северна Америка. В САЩ най-малко 60 души са загинали в цялата страна при инциденти, свързани с метеорологичните условия, предава БНР. Най-засегнати са щатите Ню Йорк, Колорадо, Канзас, Кентъки, Мисури, Охайо, Южна Каролина, Тенеси, Върмонт и Уисконсин.

Зимната буря доведе до ниски температури и обилен снеговалеж, който блокира пътищата.

В щата Ню Йорк, където положението е най-тежко, спасителните екипи продължават да работят. 

Лошо време САЩ. Източник: Facebook

Стачки и бури съсипват празничните планове на хора в Европа и Америка (видео)

Хаос по летищата

Отменени са над 15 000 полета, пише БНР, като вероятно визира всички отменени полети от началото на лошото време. Според CNN около 3000 полета в, към или извън САЩ са били отменени във вторник, а 3809 са били забавени. Данните са от сайта за проследяване FlightAware. Около 2500 от тези полети са оперирани от един превозвач - "Саутуест Еърлайнс" (Southwest Airlines). Президентът Джо Байдън обеща, че администрацията му ще потърси отговорност от авиокомпаниите за хилядите отменени полети по Коледа. Той написа в Туитър, че администрацията работи , за да гарантира, че авиокомпаниите ще бъдат подведени под отговорност. И призова хората, засегнати при пътуванията си, да посетят интернет страницата на Министерството на транспорта, за да проверят  дали имат право на обезщетение.

Снежна буря в САЩ изхвърли самолет от пистата (видео и снимки)

Летищата са препълнени с изнервени хора и затрупани с куфари. Хиляди американци провалиха не само празничните, но и ваканционните си пътувания. Те обичайно са от седмица до 10-тина дни по време на ваканцията на учениците.

Стачки и бури съсипват празничните планове на хора в Европа и Америка (видео)

Тежки условия в Бъфало

Снегът в Бъфало е над 2,5 метра. Това е рекорден за сезона и незапомнен от доста години снеговалеж. Длъжностните лица в окръга работят за доставяне на гориво на екипите за спешна помощ и на хранителни стоки до пазарите. Зимните метеорологични условия възпрепятстват и пожарникарите да стигнат до спешните случаи. Към вторник вечерта осем души са били арестувани във връзка с предполагаемите грабежи през зимната буря, според полицейското управление в Бъфало.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.