Сигнализирай!

Жители на села плащат винетки за опасни пътища (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.01.2023 г.
42
0

Жители на села плащат винетки за опасни пътища. Хората от Гълъбовци, Гургулят и Ракита отново излязоха на проест заради състоянието на техните пътища, разкрива репортаж на bTV.

От няколко години жителите на селищата се оплакват, че карат по разрушени пътища, за които са задължени да плащат винетка. Въпреки многобройните протести, обаче, резултат все още няма. Затова те решили да покажат негодуванието си директно пред сградата на "Пътна агенция".

Пътните участаци били рисковани и задължавали хората да правят маневри, като навлизат в насрещното платно, за да избегнат дупките. Това можело да създаде ситуации на ПТП.

Повече от 90 опасни пътища има в България (видео)

Допълнителни усложнения поражда и фактът, че пътят към Сливница е само един.
Жителите се притесняват, защото децата им не стигали спокойно до училище. Затруднен е и достъпът до аптеки, хранителни магазини и болници. Същото важи и за линейките, които идвали от Сливница, при положение че градът се намирал само на 10 км.

За сравнение, жителите разкриват, че разстоянието от 8 км. между Гълъбовци и Ракита се изминавало за 40 мин.

Пътищата дори не се кърпят, твърдят местните - само се насипват с чакъл, защото е по-лесно.

Жители на села плащат винетки за опасни пътища

Към момента има проект с подготвени документи и избран строител, но липсва разрешение за ремонти. Все още се очаква подпис от Министерството на регионалното развитие.

От АПИ уверяват, че са подготвени да започнат работата в срок, като предприетите действия би трябвало да започнат през пролетта.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.