Сигнализирай!

МЗ обяви процедура за хеликоптери за спешна медицинска помощ

Gospodari.com
Gospodari.com
09.01.2023 г.
21
0

МЗ обяви процедура за хеликоптери за спешна медицинска помощ. Така най-сетне страната ни ще бори за по-ефективна лекарска помощ, когато такава е нужна при извънредни ситуации или в труднодостъпни райони.

От ведомството съобщиха, че решението да се премине към директно договаряне с фирмата, участвала в предходната процедура, е обсъдено и взето в петък. То е направено от ресорния заместник-министър д-р Тома Томов.

Поръчката на МЗ за медицински хеликоптери е прекратена

Отчетена е вероятността единственият участник, подал оферта в откритата процедура - Leonardo S.p.A., да участва отново в кратките срокове, които позволява процедурата на договаряне. Фирмата обаче трябва да подобри офертата си и приеме поставените от възложителя условия и график за изпълнение на поръчката.

Провеждането на процедурата по договаряне без предварително обявление по реда на Закона за обществените поръчки. Договарянето вероятно ще се проведе в рамките на няколко дни, за да се види дали единствената фирма, която се яви на прекратената процедура, сега ще може да изпълни заданието. То е за доставка на общо 6 медицински хеликоптера.

Предвид прекратяването на предходната процедура поради недостатъчно финансиране в настоящата, е предвидена възможност за национално дофинансиране. Това припомнят от здравното министерство.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.