Сигнализирай!

Илон Мъск стана рекордьор на Гинес по финансови загуби

Gospodari.com
Gospodari.com
11.01.2023 г.
44
0

Илон Мъск стана рекордьор на Гинес по финансови загуби.

Според Forbes, техмилиардерът - основател на Tesla се е лишил от 182 милиарда долара от личното си богатство от ноември 2021 година досега. С този си антирекорд Мъск детронира предишния първенец в негативната класация от далечната 2000 година. Той беше на японеца Масайоши Сон, изгубил „скромната“ сума от 58 милиарда долара.

Срив на акциите на Tesla клати стола на Илон Мъск

„Непредсказуемостите“ на пазара

Пак според Forbes, имуществото на основателя на компанията за електромобили се е сринало от от пика си през 2021 година от 320 милиарда до 138 милиарда през януари2023 година. основната заслуга за загубите на Мъск е ниското представяне на акциите на Tesla на пазара. По този повод малко преди Нова година Мъск пусна туит, с който оправда загубите си с „непредсказуемите късосрочни лудости“ на пазара.

https://twitter.com/elonmusk/status/1608956890528256000
От първи - втори

Загубата му коства и първото място в класацията за най-богатите гхора в света. То отиде при доскоро догонващия моден магнат Бернар Арно. Състоянието на французина, основател на конгломерата LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), се оценява на 190 милиарда долара.

Кой е Бернар Арно – новият най-богат човек на света?

Въпреки загубите Tesla остава на върха при автомобилните производители. Пазарната капитализация на компанията е със 100 милиарда по-голяма от тази на най-близкия ѝ конкурент - Toyota. И както отбелязват от рекордите на Гинес, въпреки рекордните загуби, няма опасност Мъск да остане гладен или пък да заживее в нужда. Поне не и в близките години. Към днешния момент той остава вторият най-богат човек на планетата.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.