Сигнализирай!

NEXO ще съди държавата заради "най-срамния момент" за българската прокуратура (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.01.2023 г.
13
0

От становище, разпространено до медиите, става ясно, че крипто компанията NEXO възнамерява да съди държавата, пише Offnews.

Това е в отговор на организираното претърсване на няколко адреса на компанията. То е част от международна операция срещу мащабна схема за финансови престъпления, пране на пари и нарушения на санкциите срещу Русия.

NEXO не предлага услуги на българския пазар. Компанията търгува с криптовалути в САЩ, Швеция и Великобритания, както и други офшорни дестинации.

Сийка Милева: 94 милиарда долара са преминали през Nexo (видео)

"Битката за приза "най-срамен момент" на българската прокуратура е безмилостно жестока, ... , но и днешният ден се нарежда високо в класацията. Все още не са ни представени официални документи, които еднозначно да посочат претенции към NEXO.", разкрива позицията на компанията.

от NEXO твърдят, че са имплементирали най-високите стандарти за клиентска верификация и предотвратяване на пране на пари. Също така, че използват услуги, които също са избор на ФБР и ЦРУ.

"Това позволява на нашите специалисти, минали специална квалификация в САЩ срещу изпирането на пари, да са сигурни в произхода на влизащите на платформата криптоактиви, както и да знаем накъде отиват изтеглените от платформата такива", казва още компанията.

NEXO се възприема като съвестен и изряден работодател на "над 600 души в България". Пример за компания, която е "платила десетки милиони левове под формата на данъци и осигуровки, създавайки уникален собствен продукт и правейки компанията световният номер едно в сферата си".

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.