Сигнализирай!

59-годишен умъртви куче и 8 новородени заради едно яйце (видео 18+)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.01.2023 г.
24
0

59-годишен умъртви куче и 8 новородени заради едно яйце.

Случаят е от района на село Айдемир, Силистренско.

В неделя бил подаден сигнал на 112 за мъж, който влачил с електрически скутер куче, вързано на въже. От полицията установилисамоличността на извършителя, но не го открили в жилището му в селото. Същата вечер местни природозащитници откриват изхвърлени в дере в местността „Кълнежа“ труповете на едно възрастно и осем новородени кученца, вързани в чувал.

Даниела Найденова от неформална група за защита на животните публикува видео и снимки от зверството във Facebook. По нейни думи, случаите в района на Силистра са зачестили напоследък, но почти всички касаели нараняване на животно, докато умъртвяванията били рядкост.

https://www.facebook.com/daniela.naydenova.1/posts/8592252987514362

Според публикацията, до жестокото убийство се стигнало, след като майката на кученцата посегнала да вземе яйце от кокошките в двора на манастира „Покров Богородичен“ до село Айдемир.

От снимките в поста се вижда и лицето на извършителя. А в коментарите отдолу четем, че той се казва Ангел. Снимката е направена, докато мъжът е теглил тялото на кучето със скутера. А свидетелите не посмели да снимат самото тяло, за да спестят чудовищната гледка.

Пореден случай на насилие над куче в Павел Баня

Даниела Найденова пише, че женското куче живеело в манастира. Не било кастрирано, както и другите кучета там. От публикацията не се разбират подробности, но се предполага, че кучето е било гладно и затова е посегнало към яйцето, за да има сили да изхрани малките си.

Отровиха 5 кучета за един ден в Павел баня (видео)

Според действащия закон

Според сега действащия наказателен кодекс, за убийство или причиняване на трайно увреждане на животно, законът предвижда присъда до 3 години лишаване от свобода и глоба от 1000 до 5000 лева. Природозащитници са единодушни в исканията си за завишаване на наказанията и за налагане на ефективни присъди за виновниците.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.