Сигнализирай!

6-годишната Гери, която загуби баща си при инцидент с асансьор, мечтае да стане ученичка (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.01.2023 г.
43
0

6-годишната Гери, която загуби баща си при инцидент с асансьор, мечтае да стане ученичка.

Тя и нейният баща пътували в асансьора, когато той засяда и детето започва да пищи от страх. Бащата успява да отвори вратата с помощта на аварийната ръчка и при опит да се спусне от кабината на етажа, се подхлъзва и пада в шахтата.

„Той имаше много поражения - счупен гръбнак, счупени прешлени. Опитах се да събера парички за лечение. Организирахме се в квартала. След това се обърнах за помощ към фондация „Подаръка“, разказва жената, която по случайност намерила младия баща в Спешното отделение.

Зов за помощ: Да помогнем на самотен баща на две деца да избегне ампутация на краката

От фондацията получават сигнала, още докато бащата е в болница. За съжаление, той губи живота си и оттам нататък грижите са поети от бабата на детето.

Освен Гери, баба Ани има грижата и за по-голямата ѝ сестричка на 8 години.

„На семейството ще бъде осигурена необходимата акомодация. Ще поемем и разходите по наема на жилището и плащането на сметките”, заяви Радостин Георгиев.

Пред NOVA бабата на Гери сподели, че не е очаквала толкова много хора да откликнат и да се притекат на помощ на осиротялото ѝ семейство.

Зов за помощ: Да помогнем на 3-годишния Марти, който се бори с левкемия

„Аз се боря за нея, защото моят баща почина, когато бях на 6 и не искам и тя да ходи по пансиони и интернати, както аз съм ходила навремето“, допълва баба Ани.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.