Сигнализирай!

Жена с психични проблеми напада с бокс случайни хора на улицата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.01.2023 г.
32
0

Жена с психични проблеми напада с бокс случайни хора на улицата. Потърпевша на нападенията, пожелала анонимност разказва пред Bulgaria ON AIR, че на 13 януари към 16 часа е била нападната в гръб с метален бокс, докато се разхождала с приятелка в ж.к. „Младост“.

„Говорех по телефона и усетих как някой се приближава, усетих силен удар по главата, извиках за помощ. Никой не ми помогна. Жената тръгна да ме гони и аз се скрих в цветарски магазин“, разказва жената.

Covid-19 води до ръст на невротичните заболявания и Синдрома на пещерата, според психиатър (видео)

Едва след като се оказала в безопасност, потърпевшата видякла, че е нападната от жена. От публикации във Facebook тя узнава, че нападението не е единствен случай. Така тя узнава, че нападенията са с бокс.

След момента на изненадата

„Първоначално не разбрах с какво ме удари, имах голяма цицина на главата. От групите в социалните мрежи разбрах, че напада с бокс“, казва още тя.

Камера на звънец засне нападение над жена пред входната ѝ врата (видео 18+)

iStock

Специалисти посочват, че случаи като този далеч не са изолирани. Нерядко се стига и до сигнали в полицията. Оказва се, че психично болните стигат до клиники едва след като извършат по-тежко престъпление. Практиката показва, че много от тях са били пациенти в някоя от клиниките в страната, но след лечение са били пуснати.

Как пандемията върна младите в хотел “Мама”

Къде се къса връзката?

„Връзката се къса при изписване от болницата, защото в България липсва връзката за извънболнична помощ. Тя е осигурена само в частта с медикаменти. Социалните служби отказват да се включат в грижите за тези пациенти в извънболнична среда, когато те нямат близки. Психично болните без близки са оставени на самотек", коментира директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.