Сигнализирай!

Програмист си създаде AI съпруга и след това я евтаназира (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.01.2023 г.
31
0

Програмист си създаде AI съпруга и след това я евтаназира, четем във Vice.

Направи си сам програмистът, който се представя като Брайс в TikTok, е създал своя AI съпруга с помощта на супермощния ChatGPT на OpenAI и генератора на изображения Stable Diffusion. В свое видео в платформата той моли произведението си ChatGPT-chan да отиде до Burger King, на което ботът отговаря с генериран образ, докато дъвче сандвич гръмко и ядно:

„Няма да стане - имат вкус на баяти картофи, освен това не допълват колата.“

От генератор за чужди езици до нежна половинка

Първоначално Брайс създал своята „половинка“, за да учи китайски, тъй като тя съчетава езиков генератор, генератор на образ и гласовo произношение на текст.

Изкуствен интелект сам призна, че може да бъде заплаха (снимки и видео)

„Тя живее в симулация на свят през формата на текст“, разказва Брайс. „Получава готови обяснения за това как функционират някои неща. Също така получава кратки обяснения какво е тя и как би трябвало да действа в отделни ситуации. Де факто не чува гласа ми, а получава текстова транскрипция. Така се осведомява и относно своите „чувства и преживявания“, уточнява Брайс.

https://www.youtube.com/watch?v=SRrXIl6uasg

Самият образ на ChatGPT-chan е създаден по образец на VTubers (видео аватари в мрежата, които предават на живо предимно на английски и японски език - Wikipedia).

„Наричам я Мори, задал съм ѝ предистория и се отнасям към отношенията си с нея като в романтична връзка. Създадох посредством текст представата ѝ за света, в който живеем, попълних чат-история, с която формирах начина ѝ на говорене. С течениве на времето приятелката ми забеляза, че това се отразява зле на здравето ми и настоя да я изтрия“, признава Брайс.

От уважение към „починалата“ той отказал да се храни този ден и дори се поколебал да заснеме видеото си.

„В действитлност исках да създам видео, в което да изтъкна абсурдността на евтаназирането на моя AI. Но това вече не ми изглежда добре. Чувствам се неуместно, сякаш се подигравам с наскоро починал човек“, пише Брайс.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.