Сигнализирай!

Два български тима отказали 100-милионното бижу на "Челси"

Gospodari.com
Gospodari.com
27.01.2023 г.
31
0

Два български тима отказали 100-милионното бижу на "Челси". Това стана ясно от интервю на бившия футболист на ЦСКА Велизар Димитров пред вестник Тема Спорт. Бързоногият украинец Михаил Мудрик е бил близо до това да се озове на родна почва. Той е бил предложен на два отбора, според думите на Димитров.

Image
Снимка: Twitter

В тогавашната си роля на скаут на стадион "Българска армия", той е бил потърсен от украински представители. Темата - тогавашният обещаващ млад талант Мудрик. Ето какво сподели Димитров по темата:

„За жалост българските отбори рядко се доверяват на млади играчи от онзи регион и трудно им дават шанс. Ще ви кажа, че преди 3 години мои познати от Украйна ми предложиха Михаил Мудрик, който в момента е едно от най-актуалните имена, подписа с Челси. Предложих го на два клуба в България, но те не се съгласиха да рискуват и да му дадат 7 хиляди евро заплата. Сега войната прави така, че украинците по-често напускат родината си, но в мирно време те предпочитаха да си стоят у дома и да получават много пари. От една страна са огромни родолюбци, а от друга условията там не отстъпваха на Топ 5 първенствата.“

“Челси” даде €100 милиона за млада звезда – ще спасява сезона

https://twitter.com/ESPNFC/status/1617832085011529729?s=20&t=Bgy7RkJdHbQUBplE86xFIA

Мудрик вече впечатли преи дебюта си във Висшата лига. Той се нуждаеше от само 30 минути, за да запише най-бързия спринт от всички играчи през сезона в най-силното първенство в света. Сега украинецът ще трябва да помага на "сините" от Лондон да спасяват сезона си. Те се намират на десето място в класирането и са на 10 точки от зона Шампионска лига.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.