Сигнализирай!

Обявиха участниците в Мача на звездите, Леброн с рекорд (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.01.2023 г.
22
0

Обявиха участниците в Мача на звездите, Леброн с рекорд. Ежегодният Мач на звездите на НБА ще се проведе за 72-ри път. Той включва най-заслужилите 24-ма баскетболисти от всеки сезон. Днес станаха ясни и титулярите за двете конференции в Лигата. Капитани на двата отбора отново ще бъдат Леброн Джеймс и Янис Антетокунмпо.

Image
Снимка: Twitter/NBA on TNT

За 19-и пореден път в своята кариера Леброн Джеймс ще бъде титуляр в Мача на звездите. Това е абсолютен рекорд, като той задминава 18-те участия на Коби Брайънт. Това изравнява и Карийм Абдул-Джабар за най-голям общ брой участия в звездния сблъсък. Още преди Мача на звездите се очаква Леброн да счупи рекорда на легендарния център за най-много отбелязани точки в редовния сезон на НБА. Джеймс е с безупречен баланс 6-0, откакто двубоят се провежда в текущия му формат.

Image
Снимка: Twitter/NBA on TNT

Янис Антетокунмпо ще бъде другият капитан и селекционер в мача. Това ще бъде седмо участие за двукратния носител на наградата за Най-полезен играч в Лигата. За трети път той ще избира отбор като играчът с най-много гласове в конференцията си. В предните си три възможности той и неговият тим загубиха именно от "Краля".

https://twitter.com/BrooklynNets/status/1618766034713956353?s=20&t=i_1eK16v8818ctKRB-eWBA

Останалите звездни имена на Изток са Кевин Дюрант, който е ветеран в селекцията с 13 участия. Неговият съотборник в Бруклин Кайри Ървинг също е тук за осми път. Като титуляр ще започне и Донавън Мичъл от Кливланд, който по-рано през сезона вкара 71 точки в един мач. Петицата се допълва от Джейсън Тейтъм от Бостън, който води в класирането на Източната конференция.

https://twitter.com/NBAonTNT/status/1618782511202443267?s=20&t=i_1eK16v8818ctKRB-eWBA

На Запад действащото MVP на Лигата Никола Йокич ще играе в звездния двубой за пети път.

Негова компания там му прави друго чадо на югославската школа - Лука Дончич. Друг играч, печелил приза за Най-полезен играч - Стеф Къри ще заеме мястото си като титуляр за девети път. Петицата е попълнена от най-спорното име в селекцията - Зайън Уилямсън. Въпреки че пропусна близо половината мачове, а отборът му се справя добре и без него, атлетичното тежко крило изпревари благодарение на феновете Лаури Марканен и Домантас Сабонис.

Младеж вкара най-далечната стрелба в мач от НБА (видео)

Форматът на Мача на звездите ще получи лека модификация през този сезон. Запазва се стандартната процедура с избиране на отбори от двамата капитани с познатото по нашите ширини "цепене". То позволява на капитаните да избират без ограничение на произхода на конференцията на играча. Единственото, с което трябва да се съобразят, е дали феновете са избрали съответният играч за титуляр или той е заслужил мястото си като резерва.

Промяната идва във времето на своеобразния Драфт. До момента той се провеждаше около седмица преди Мача на звездите. Сега той ще бъде в деня на срещата на специална церемония, на която капитаните ще се изправят лице в лице, а не както досега - чрез видео връзка.

Видео: NBA on TNT

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.