Сигнализирай!

Съдийска тесла спря Леброн от успех във Вечното дерби на НБА (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.01.2023 г.
21
0

Съдийска тесла спря Леброн от успех във Вечното дерби на НБА. Дългоочакваният сблъсък между Бостън "Селтикс" и ЛА "Лейкърс" завърши с победа за Бостън. Не това обаче разбуни духовете отвъд океана. Мачът се реши след продължение. Последната атака от редовното време обаче се оказа скандална.

Стопкадър: Diema Sport

За пореден път откровено най-зле справящото се съсловие в професионалния спорт "открадна шоуто". През сезона съдиите в НБА десетки пъти блеснаха с очебийни грешки и нарушения на правилата, които те не виждат, но липсата на санкции ги поощрява да продължават да безчинстват и провалят мачовете на най-добрите баскетболисти в света.

https://twitter.com/TheNBACentral/status/1619585822856024064?t=FpYg7nUsg3H6MUVkZoin6A&s=19

В конкретния случай става въпрос за атака на коша на Леброн Джеймс в заключителните секунди на редовното време. В опит за чадър, звездата на Бостън Джейсън Тейтъм прави очеизваден фаул пред очите на един от тримата съдии. Сигнал обаче не следва, което изненадва и самия Тейтъм. Времето до края изтича и мачът влиза в продължение при резултат 105-105. В него Бостън показа по-здрави нерви и измъкна сблъсъка. Веднага след края на мача официални лица от Лигата признаха за грешката.

Обявиха участниците в Мача на звездите, Леброн с рекорд (видео)

Това стана въпреки избухването на "Краля", който завърши с 41 точки.

Преследването му на вечния рекорд по точки продължава. Той се нуждае от едва 117 точки, за да изпревари Карийм Абдул-Джабар и да стане най-великия реализатор в историята. Самият Джеймс коментира болезнената загуба в Twitter:

https://twitter.com/KingJames/status/1619585191055618049?t=_mYEIpk9qks13awD-xI-5w&s=19

Мачът между ЛА "Лейкърс" и Бостън "Селтикс" е считан за "Вечното дерби" в НБА. Това са двата най-успешни отбори в историята на Лигата. И двата имат по 17 спечелени титли. Тяхното съперничество датира още от 60-те години, когато династията на Бостън, водена от Бил Ръсел, побеждава "езерняците" шест пъти във финалната серия. Двата отбора са се срещали рекордните 12 пъти във Финалите на НБА.

Видео: DIEMAXTRA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.