Сигнализирай!

Как кола, престояла на паркинг на МВР 7 години, се оказа, че не е издирвана? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.02.2023 г.
20
0

Как кола, престояла на паркинг на МВР 7 години, се оказа, че не е издирвана?

Семейство Попови от Търговище купили луксозния си автомобил през 2016 година, но накрая паркирали новата си кола си на най-неочакваното място - задния двор на полицията и така вече седем години.

Попови купили колата с варненска регистрация и я регистрирали в КАТ-Търговище, където сменили номерата ѝ. Но неочаквано получили известие, че колата се издирва заради подменени номера на рамата.

„Ние сме добросъвестни купувачи на тази кола. Тя е регистрирана с комисия, защото е нова кола и там оглеждат всички номера, двигател и рама, за да избегнат тези моменти дали е крадена или не е крадена“, жалва се собственичката на автомобила пред NOVA.

На 26 октомври 2016 година Попови доброволно предават издирвания автомобил заедно с контактния ключ, малкия и големия талон. Полицаите им обяснили, че колата се отнема за нуждите на разследване, въпреки че при закупуването ѝ те са направили собствено запитване дали колата случайно не е крадена.

Абсурдно поведение на пътя: Клип показва заспала на волана жена (видео)

За да си влязат в колата, вече им трябва ключар

След седем години Попови отново са на паркинга на МВР. Вече могат да си приберат колата, която междувременно е обрасла в растителност и е завъдила охлюви. Налага им се също така да прибегнат до услугите на ключар.

През годините Попови подали пет молби по автомобила, по които са постановявани откази.

„Тази кала въпреки че не я ползваме седем години, нас ни задължават да плащаме данъците ѝ“, казва жената.

Междувременно семейството води дела за автомобила си, които печели на всички инстанции. Така на 22 ноември 2022 година Върховният касационен съд излиза с определение, че Попови са собственици на този автомобил и той трябва да им бъде върнат.

„След този случаен сигнал започна следствие. Следствието в някакаъв момент се прекрати, защото се оказа, че това не е издирваният автомобил“, допълва Попова. Въпреки това обаче тя и съпругът ѝ не си получават колата.

Жена избира абсурден и изключително сложен начин да излезе от паркинг (видео)

В заключението на съда се казва още, че „задържането на автомобила на ищеца се явява грубо нарушение на правото му на мирно ползване на собствеността“.

В крайна сметка и след седем години съдебни борби Попови влизат във владение на собствеността си. Новият им луксозен автомобил, докаран на собствен ход обаче, вече се налага да бъде превозен с пътна помощ. Те и на това са съгласни, стига сагата им да приключи тук. Ние също им го пожелаваме.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.