Сигнализирай!

Няма да влезем в пиар акция на ГЕРБ, заяви регионалният министър (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.02.2023 г.
28
0

Няма да влезем в пиар акция на ГЕРБ, заяви регионалният министър.

Коментарът му е по повод искането на ГЕРБ да бъде направена проверка на качеството на строителството на пътищата у нас през последните две години.

Предишните министри на ГЕРБ не са имали никакъв проблем да проверяват всички тези пътища. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в ефира на bTV.

„Доверието към ГЕРБ е изключително малко, за да можем да се доверим на тяхната експертиза да направят проверки. Където започнем да правим проверки, няма проблем да бъде публична, те да присъстват, да видят как се взимат пробите“, допълни министърът.

Държавата е възлагала незаконно строителство за стотици милиони (видео)

Проверките ще бъдат основно за обекти, чиято конструкция е започнала, докато ГЕРБ са били на власт.

Шишков каза още, че сумите, които са плащани по т. нар. инхаус договори, са плащани „само и единствено за извършена дейност“.

776 милиона лева отпусна служебният кабинет за поддръжка и строеж на пътища и магистрали. Част от парите ще отидат за плащане на стари задължения към строителни фирми за текущи ремонти, обясни Шишков.

„За съжаление, текущите ремонти, които са се превърнали в основни, няма да можем да изплатим, защото са се превърнали в незаконен строеж. Въпрос е на незаконно строителство, за което бившият министър Нанков очевидно не иска да си признае “, допълни министър Шишков.

Четвърти и пети лот на АМ „Хемус“ не могат да бъдат продължени към този момент. Предстои одобряване на ПУП за девети лот.

Припомняме, че в началото на януари Иван Шишков обяви, че държавата е възлагала незаконно строителство за стотици милиони.

Пример за изхарчени държавни пари за незаконно строителство са лотове четири и пет на автомагистрала „Хемус“. За тях са платени над 212 млн. лв. авансово за строителство без необходимите документи.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.