Сигнализирай!

Полицаите, участвали в гонката в София, разказват за случая (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.02.2023 г.
51
0

Полицаите, участвали в гонката в София, разказват за случая пред bTV.
Те арестуват 33-годишния криминално проявен Димитър Софрониев - Амебата и Велислава Владиславова, жената, която е с него в колата.

Полицаите Перфанов и Груев патрулират из кв. "Надежда", когато забелязват рисковото поведение на въпросния автомобил. Той профучава между двама пешеходци на пешеходна пътека и минава на червено. Полицаите подават звуков и светлинен сигнал от патрулката, а шофьорът реагирира като ускорява. Заформя се преследване. Служителите на реда се обаждат за подкрепление.

Повдигнаха обвинение на задържания след гонка с полицията в София

Пристигат полицаите Русинов и Иванов, които успяват да блокират пътя на автомобила в еднопосочна улица.

Развръзката

"Разпоредихме му високо и ясно да излезе с вдигнати ръце, той се държеше неадекватно и продължи да не ни изпълнява нарежданията.", разказва Перфанов.

"След като не спираше с първа и задна скорост и да блъска първата кола и патрулката, се видя, че няма да стане с добро. Трябваше да го респектираме с оръжието.", пояснява мл. експерт Николай Русимов.

Софрониев се стряска и леко сваля стъклото и открехва вратата. В този момент, полицаите се опитват да влязат.

"Скочи на задната седалка и изяде нещо, докато автомобилът още беше заключен. Наложи се да счупим страничните стъкла.", пояснява полицаи Перфанов.

През цялото време Софрониев оказва съпротива. Първо е изведена и арестувана спътницата му Велислава Владиславова. Тя е разпитана.

Докато са в колата, тя и Софрониев си разменят местата.

"Момичето седна на волана и през цялото време казваше - аз карах, той не е карал. А той нещо правеше отзад, но предвид тъмните стъкла не можахме да видим какво се случва.", разказва Русимов.

Димитър Софрониев е известен на полицията. Освен, че шофира с отнета книжка, той е осъждан и за наркотици и грабеж. Наскоро е пуснат от затвора.

По повод на ареста хора коментират в социалните мрежи, че полицаите са използвали прекомерна сила и са блъскали вратите на колата.

"Хората обръщат много повече внимание на вратата на автомобила, отколкото на деянието, което е извършило въпросното лице.", изказва в отговор Перфанов.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.