Сигнализирай!

2-метрова отровна змия изпълзя от голф дупка по средата на игра (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.02.2023 г.
86
0

2-метрова отровна змия изпълзя от голф дупка по средата на игра в Сидни, Австралия. Влечугото се бе наместило в една от 18-те дупки в The Coast Golf Club, когато група играчи стигнали до нея. Оказа се, че това е много опасен екземпляр. Черната Аспида е широкоразпространена в Източна Австралия, но и много опасна.

Интересната среща се случва на втора дупка от голф трасето. Когато вкарали топката, играчите отишли да я извадят и се натъкнали на навитата вътре в дупката змия. Некакеният пълзящ ползвател освободи територията си бързо. Той не създаде проблеми на голфърите, които пък очевидно бяха запознати с вида неочаквания си събеседник и не се изненадаха от присъствието му.

В Австралия не е рядкост различни опасни животински видове да се засичат с хората в обичайни за тях дейности. Добре известни са случаи на змии, пропълзяващи в къщи чрез канализацията. Особено големи проблеми пък създават пакостливите кенгурута. Те са едни от основните врагове на фермерите и притежателите на по-голяма площ обработваема земя.

Вкараха шотландски национал в болница след като играл болен

Черната Аспида е сред най-често срещаните змии на континента. Ежегодно се подават около 35 оплаквания от жертви на атака от този вид змия. Отровата ѝ обаче не е смъртоносна. Тя може да доведе до сериозно разболяване, а потърпевшите може и да загубят обонянието си. До момента обаче няма регистриран смъртен случай след ухапване от Черна Аспида.

Видео: The Late Late Show with James Corden

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.