Сигнализирай!

Руският завод на Ford става дъскорезница

Gospodari.com
Gospodari.com
04.02.2023 г.
44
0

Руският завод на Ford става дъскорезница, съобщи ТАСС. Производствения комплекс във Всеволожск в близост до Санкт Петербург, построен през 2002 година, за да сглобява моделите Ford Focus и Ford Mondeo за руския пазар ще се ползва за разбичване на талпи и дъски.

При откриването си преди малко повече от 20 години той стана първият комплекс за сглобяване на автомобилите с пълен цикъл в Русия. Но през 2019 година спря работа. Американците тогава се оттеглиха заради спад в продажбите на автомобилите и продължиха сглобяването на търговски микробуси в Елабуга, Татарстан.

Ford Sollers

През декември 2021 година той бе продаден на корейската компания за автомобилни части Sungwoo Hitech (LLC SV Rus). Компанията произвежда силови елементи на купето, врартите и броните на автомобилите. Основни клиенти на азиатците са Hyundai, Kia, Renault Samsung Motors, GM Korea Company.

Прероденият “Москвич” пуска в продажба китайски SUV (видео)

Компанията обаче отложи за неопределено време пускането на производството в края на 2022 година. На 31 януари тази година губернаторът на Ленинградска област - Александър Дрозденко съобщи, че преговорите с южнокорейците за рестартиране на бившия завод не са прекъснати, а са спрени. Причината е политическата ситуация.

Според руското издание Комсомолска правда „там, където от много години се сглобяват високотехнологични чуждестранни автомобили, сега кръгли дървени трупи ще бъдат рязани на дъски. Условно. Но това е по-добре от престой на предприятието“.

Единствено надписът “Произведено в Русия” се поставя в Москва на новите “Москвич”-и (видео)

Най-новата информация е, че дървообработваща компания планира да създаде производство на мястото на бившия завод на Ford. Част от територията е наета от фирмата и вече работи.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.