Сигнализирай!

Федерер се завръща на корта - ще блести на Уимбълдън

Gospodari.com
Gospodari.com
05.02.2023 г.
24
0

Федерер се завръща на корта - ще блести на Уимбълдън. Ново поприще предстори да бъде покорено от швейцарската тенис легенда. Той ще се присъедини към екипа на английската ВВС. Медийният гигант държи правата за най-стария турнир от Големия шлем - Уимбълдън и е пред постигане на договорка с осемкратния победител в надпреварата той да предостави експертни анализи около мачовете, твърди The Sun.

Image
Снимка: Twitter

Федерер се отказа от спорта миналата година след прочувствен последен мач от турнира Лейвър Къп. До него в този емоционален миг бе почти целият тенис елит на света. От дясната му страна бе един от най-големите му съперници през годините Рафаел Надал. Сега Федерер отива от другата страна на корта и ще коментира играта на съвсем доскорошните си съотборници и съперници.

Безапелационен Джокович отново превзе Австралия (видео)

Към момента коментаторският състав на телевизията е не по-малко легендарен. В него личат имената на Джон Макенроу, Тим Хенман, Мартина Наватилова и Трейси Остин. Овакантеното място, което се очаква Федерер да вземе, е на легендата Сю Баркър, която се отказа от професията миналата година след 30 години зад микрофона.

https://twitter.com/Telegraph/status/1621565233113309186?s=20&t=25W5sqyM_A7WNivDOAfhvA

Швейцарецът е един от най-великите тенисисти на всички времена. В кариерата си той е печелил общо 20 титли от Големия шлем и общо 103 от от АТР. Най-успешният турнир за него от големите четири е именно Уимбълдън, където е триумфирал 8 пъти. Освен това е Олимпийски шампион на двойки и е стигал до финала на Игрите на сингъл.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.