Сигнализирай!

България за първи път в елита на световния тенис (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.02.2023 г.
27
0

България за първи път в елита на световния тенис. Историческо постижение за българския спорт долетя в ранните часове на неделния ден. Българският национален отбор по тенис за мъже направи нещо невиждано до момента. "Лъвовете" изстреляха родината ни сред най-добрите тенис държави в света. Това стана чрез ранно подсигуряване на победа в плейофа за влизане в Група 1 на Купа Дейвис.

Снимка: Twitter

Успехът бе изкован в хода и на миналия ден. Отборът ни в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Несторов взеха три от първите четири мача срещу тима на Нова Зеландия. Още по-впечатляващо е, че това се случи на тяхна земя. Подкрепата на българската общност в островната държава окрили нашите за нечуван подвиг.

Сабаленка е новата кралица на Австралия (видео)

Първи за победата се разписаха Александър Лазаров и Димитър Кузманов. Вчера те спечелиха първите свои мачове на сингъл. Лазаров се справи с 2-0 сета с Аджит Рай след 7-6 (1) и и 6-2. Кузманов пък се наложи далеч по-трудно над Киринпал Пану и въпреки че загуби първия сет с 5-7, се окопити и затвори срещата след 6-3 и 6-2.

https://twitter.com/PhotosportNZ/status/1622140248166928390?s=20&t=25W5sqyM_A7WNivDOAfhvA

Днес решаващите мачове започнаха с първия шанс на нашите да спечелят плейофа.

Той дойде на двойки, където Пьотр Несторов и Александър Донски се изправиха срещу специалистите в карето Майкъл Винъс и Артьом Ситак. Въпреки здравата битка, "лъвовете" отстъпиха след 4-6, 6-3, 3-6. Така дойде ред и на първия сингъл за деня. Димитър Кузманов отново загуби сет, но не позволи това да го сломи и спечели срещу Аджийт Рай след 6-3, 5-7, 6-4.

Така България за първи път в своята история на Купа Дейвис ще играе в Световна Група I на надпреварата. Класирането за Група I означава, че тимът ни ще има шанс да играе във финалите на турнира. За целта той трябва да елиминира следващия си съперник в мачовете на 15-17 септември тази година.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.