Сигнализирай!

„Стража“: Пеевски не е участвал в 96% от гласуванията в 48-ото НС (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.02.2023 г.
24
0

Стража: Пеевски не е участвал в 96% от гласуванията в 48-ото НС. Какво още показва анализа на фондация „Стража“, цитиран от bTV, предлагаме на вашето внимание в следващите редове.

“Господарите” атакуват депутатите с въпроси на изпроводяк (РЕПОРТАЖ)

В първите три месеца от живота на 47-ото Народно събрание са проведени по-малко заседания, отколкото в следващия парламент. Най-дългото е продължило 17 часа и 49 минути. Общо в 48-ия депутатите са прекарали и повече време в зала.

Кой колко е говорил?

Най-много в брой думи през време на последното НС са говорили депутатите от „Продължаваме промяната“, следвани от ГЕРБ-СДС и „Възраждане“. На най-голямо присъствие от парламентарната трибуна се е радвал Петър Петров от „Възраждане“. Следват го съпартиецът му Костадин Костадинов, Асен Василев, Цончо Ганев (отново от „Възраждане“) и Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

“Господарите” питат ГЕРБ за съдебната реформа, кюлчетата и АМ “Хемус” (видео)

Що се отнася до това кой с кого гласува, Благослав Михайлов от „Стража“ вижда очертаваща се коалиция между ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП. Трите парламентарни групи имат високо съвпадение помежду си.

По брой законопроекти

БСП е лидер със 124 внесени законопроекта. Следват „Възраждане“ с 65, „Демократична България“ (30) и „Български възход“ (21). Общо приетите законопроекти са 25.

ПП и ДБ изземат службите на президента със законопроекти

От „Продължаваме промяната“ са се възползвали в най-голяма степен от процедурите по начина на водене.

Най-малко гласувалите

И за да завършим, откъдето започнахме, ще припомним, че Делян Пеевски и в този парламент не обичаше да ходи на работа. Председателят на 48-иа парламент Вежди Рашидов също е предпочитал да дава своя глас, въпреки че има това право по закон. Стефан Янев не е участвал в 76% от гласуванията, а Явор Божанков - 75%. След него непосредствено се нареджда Юсеин Вейселов със 74% отказ от гласуване, посочва анализаторът.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.