Сигнализирай!

В Китай пускат влакове през море, които ще се движат с до 350 км/ч (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.02.2023 г.
39
0

В Китай пускат влакове през море, които ще се движат с до 350 км/ч. Това е първата китайска високоскоростна жп линия през море Фуджоу-Сямън-Джанджоу. Тя се намира в източната китайска провинция Фудзиен и премина статични изпитвания. Това създава условия тя да бъде пусната в движение в рамките на годината.

Ето колко хора в София взимат 8000 лева заплата

Строителството на дългата от 277 км жп линия започна през септември 2017 г. Предвижда се максимална работна скорост от 350 км/ч. Ще има осем гари.

Конструкция

Според експерти този тест е важна част от завършването на високоскоростната жп линия и първи цялостен "физически преглед" на инженерната конструкция и системното оборудване. След пускането ѝ в експлоатация времето за пътуване между градовете Фуджоу и Сямън ще бъде съкратено на по-малко от един час.

Междувременно днес поредният влак от Китай за Европа, натоварен с авточасти, хладилници, текстилни изделия, мрамор и други стоки, отпътува от гарата на град Урумчи за Казахстан. Това е 6500-тната влакова композиция по маршрута Китай – Централна Азия / Европа от административния център на Синдзян-уйгурския автономен район.

През последните години все повече стоки се превозват от Китай за Европа през Синдзян и оттам се изпълняват 21 маршрута, които достигат 26 града в 19 страни.

Източник: Мениджър Нюз

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.