Сигнализирай!

Пускат филм за "кокаиновата мечка" от САЩ (трейлър)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.02.2023 г.
54
0

Предозирала мечка тероризира малко американско градче в нова черна комедия, която се опира на действителен случай.

Името на филма е "Cocaine bear" и се очаква да бъде пуснат в края на февруари по повечето стрийминг услуги. Той използва събитията от истинския случай на американеца Андрю Торнтън Втори.

Филмът е продукция на Universal studios и е режисиран от Елизабет Банкс, която е замесена и в други знаменити продукции, като например "40-годишен девственик."

А самата случка все едно е написана за филм.

Андрю Торнтън Втори е богаташче от знатна фамилия в Кентъки. Учи в частна гимназия и членува в клуб по поло. След това се записва в армията и става парашутист. Там участва във военната намеса на САЩ в Доминиканската република от 1965 г., където получава медал "Пурпурно сърце".

След като напуска армията, се присединява към наркоотдела на полицията в Лесингтън, щата Кентъки. Междувренно завършва и право. Като цяло Торнтън е мечтата на всеки баща.

Повреме на службата си обаче, той подхваща и контрабанда на наркотици.
След известно време го арестуват за кражба на оръжие и план за внасяне на близо 500 кг. марихуана в САЩ. За това му дават тежката присъда от 6 месеца затвор и 500 долара глоба.

Това, естествено, не го спира и Торнтън решава да "ъпгрейдне" до контрабанда на кокаин.

Тук стигаме до апотеозната случка

На 11 септември 1985 г., по време на контрабанда със самолет от Колумбия, Торнтън и негов партньор, в пристъп на параноя мислят, че са преследвани и започват да изхвърлят пакети с кокаин близо до Блеърсвил, щата Джорджия. След което двамата скачат от автопилотирания самолет Чесна.

По време на скока Торнтън се оплита в парашута си и се размазва на алеята пред къщата на жител от Ноксвил, щата Тенеси.

Самолетът се разбива на около 150 км. от него в щата Северна Каролина.

Полицаите, които идват на мястото на инцидента, установяват, че Торнтън носи сак с 35 кг. кокаин, бронежилетка и мокасини на Гучи, очила за нощно виждане, 4500 долара в брой, 31 гр. злато, нож и два пистолета.

Три месеца след смъртта му, полицията е в търсене на изхвърлената дрога от самолета. Докато обхождат горите на Северна Джорджия, полицаите се натъкват на мъртва черна мечка. Около нея се въргалят 40 празни пластмасови контейнера със следи от кокаин по тях.

Мечка се заклещи в автомобилна гума (видео)

Аутопсията установява, че тя е починала от свръхдоза, а стомахът ѝ е натъпкан догоре с кокаин. Оказва се, че 80-килограмовото животно е погълнало 40 кг. кокаин.

Източник: wikipedia

Логично, американците решават да препарират предозиралото мече и му дават името Pablo Escobear. Оттам легендата за кокаиновата мечка започва да обикаля из земите на Америка.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.