Сигнализирай!

Малинов се гордее, че е в списъка "Магнитски"

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2023 г.
24
0

Малинов се гордее, че е в списъка "Магнитски".

„Преди малко разбрах, че съм в този списък. Ясно и категорично е, че се гордея“. Това заявява Николай Малинов в своя позиция, след като стана ясно, че САЩ санкционира още българи по списъка "Магнитски", предава NOVA.

„След като Министерството на финансите на САЩ смятат, че аз съм навредил по някакъв начин на тях, значи аз мога само да се гордея с това“, казва още Малинов.

И допълва: „Няма как да съм участвал в корупционни схеми, защото никога не съм имал достъп до публични средства през живота си. Така че това е просто абсолютно малоумно твърдение“.

Снимка: iStock

Нови 5 български политици са санкционирани по “Магнитски”

Както ви съобщихме по-рано в петък нови петима български политици са санкционирани по “Магнитски”. Това са бившият главен изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов, бившият финансов министър Владислав Горанов, лидерът на партията "Русофили за възраждане на Отечеството" Николай Малинов, бившият главен изпълнителен директор на Александър Христов Николов и бившият енергиен министър Румен Овчаров. Включването им в списъка е заради сериозното им участие в корупцията в България. Посочват се и четири дружества, притежавани или контролирани от Малинов, както и едно дружество, притежавано или контролирано от Горанов.

Великобритания наложи санкции на знакови олигарси

И Великобритания наложи санкции на знакови олигарси. Това са Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков. Те бяха обявени от външния министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли. Според властите на Острова те са замесени в престъпления, свързани с корупция, включително злоупотреба с публични средства.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.