Сигнализирай!

Протест в София срещу позицията на Радев за бъдещето на България

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2023 г.
36
0

Протест в София срещу позицията на Радев за бъдещето на България.

Граждани организираха протест срещу позицията на президента Румен Радев по отношение на войната в Украйна. Много известни лица от политическия и обществен живот се събраха пред сградата на президентството.

Организатор на протеста е Петър Москов, става ясно от публикация във Facebook. За него протестът е израз на национално достойнство. Според Москов с изказванията си от Брюксел Радев е нанесъл поредната щета на българската държава. "Конфронтирането с европейските институции, отказът да се подкрепи борбата на украинския народ за свобода ще доведат до последици, чиито мащаби тепърва ще оценяваме. Нека всички, които смятат себе за демократи, покажат пред президентството, че така не може!", пише още той.

https://www.facebook.com/About.Petar.Moskov/posts/pfbid02RFqGdPLcATG9Z5dq7Ffy1jqZ5X7pH2Nw2kNk5xiqk29d7kvNfUNMWvXqa18yty51l

Сред множеството са още Николай Ненчев, Цветанка Андреева, Иво Инджев и много други, които въпреки студените температури излязоха на „Дондуков 2“, за да заявят своята гражданска позиция за бъдещето на страната в тези размирни и тревожни времена, пише Дарик.

„Тук съм, защото съм българин. Действията на президента Радев обричат бъдещето на детето ми и на България. Държа да съм част от процеса, който ще отстрани този човек от властовите механизми, които използва“, заяви Петър Москов.

Москов е категоричен, че президент на държава член на ЕС “не може да прави реверанс към сатрапски режими“.

На срещата със Зеленски: Радев в група от противници на острите санкции срещу Русия

„Решението е силно парламентарно мнозинство, което да прекара законодателство с първа задължителна точка: сваляне на Радев от управление”, каза още той.

https://www.facebook.com/stefan.tashev/posts/pfbid0EgcsedQEoSsWiwJQsywYVmKQeCVMqjbE2ByWZeVmuJcEuJRXH3b2ePdeohDaghXYl

Протестиращите скандираха “Оставка” и държаха плакати, на които пишеше “Радев вън! Предател!”, “Радев е приятел на Дявола”, както и “Ние сме България, ЕС и НАТО. Радев – вън!”.

На протеста има засилено полицейско присъствие и органите на реда ограничиха движението за автомобили между президентството и Археологическия музей.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.