Сигнализирай!

Минути разделиха бивш играч на "Хебър" от трагедията в Турция

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2023 г.
22
0

Минути разделиха бивш играч на "Хебър" от трагедията в Турция. Волейболистите на "Хатай", сред които е Гьорги Гьоргиев, са останали на само час от опостушителното земетресение. Те са пътували от град Токат след гостуване. Абсолютният късмет на програмата, отредила им 10-часово пътуване с автобус след последния им мач в първенството, е спасило отбора от нещастието.

Снимка: Facebook/ВК Хебър

Гьорги Гьоргиев е бивш играч на българските "Марек" Дупница и "Хебър" Пазарджик. От тази година защитава цветовете на турския "Хатай". Именно този град в южна Турция е сред най-засегнатите от труса с магнитуд 7,8 по Рихтер. Той сподели преживяното покрай земетресението в интервю за sportal.bg:

“Слава Богу, имахме мач от първенството на Турция и то като гост срещу Токат. Пътувахме близо 10 часа след двубоя и точно един час преди да стигнем Хатай започна опустошителното земетресение. На практика това спаси животите на целия отбор!”

“В автобуса усетихме, че има трус, но там се усещаше леко. Като пристигнахме в Хатай бяхме изумени от размерите и опустошенията. Нови и стари сгради бяха сринати със земята. Болници също бяха разрушени. Опитахме се да помогнем веднага, на който можем и с каквото можем, но на практика не може да направим нищо кой знае какво…

Българско семейство е спасено изпод руините в Хатай

На практика половината град Хатай е разрушен напълно, а другата половина е толкова разрушена, че не може да се живее там. Един от треньорите на отбора ни загуби жена си и трите си деца в руините на града. Мениджърът ни също загуби част от семейството си. Всеки от нас загуби приятели и близки там. Ужасно е!”

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.