Сигнализирай!

Румен Овчаров и Иван Генов с първи коментари за санкциите по "Магнитски" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.02.2023 г.
39
0

Румен Овчаров и Иван Генов с първи коментари за санкциите по "Магнитски".

“Това са анонимки, пускани срещу мен, а те не са малко. Без значение, че тази анонимка е доказано, че е фалшива и доказана лъжа. Просто аз съм отвратен, от тези хора всичко може да се очаква” коментира бившият шеф на АЕЦ “Козлодуй” и бивш депутат от БСП Иван Генов, пред NOVA

Нови 5 български политици са санкционирани по “Магнитски”

“Нямам представа за какво става въпрос. Аз съм бил изп. директор на АЕЦ „Козлодуй” преди 11-12 г. В мотивите, които видях, са написани някакви небивалици. Нямам представа какво трябва да се прави оттук нататък”, каза и бившият зам.-шеф на АЕЦ „Козлодуй” Александър Николов. 

"Нищо не ме притеснява" пък заяви Румен Овчаров пред журналисти преди началото на заседанието на 50-ия юбилеен конгрес на БСП, цитиран от Дарик.

Той не коментира въпросите дали е взел комисионни. 

"Ако имам нещо да ви кажа, ще ви извикам и ще ви кажа", добави Овчаров.

Припомняме, че нови 5 български политици са санкционирани по “Магнитски”, става ясно от прессъобщение, публикувано на Treasury.com. Това са Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов. Включването им в списъка е заради сериозното им участие в корупцията в България.

OFAC също така посочи четири дружества, притежавани или контролирани от Малинов, както и едно дружество, притежавано или контролирано от Горанов. Тези лица и организации се определят съгласно Изпълнителна заповед (E.O.) 13818. Тя се основава на и прилага Глобалния закон за отчетност за правата на човека на Магнитски. Насочена е към извършителите на сериозни нарушения на човешките права и корупция по целия свят.

Това действие се основава на предишни санкции на OFAC срещу Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков и свързани лица.

Повече гледайте във видеото!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.