Сигнализирай!

Вучич: Налага се Сърбия да въведе санкции срещу Русия

Gospodari.com
Gospodari.com
11.02.2023 г.
12
0

Вучич: Налага се Сърбия да въведе санкции срещу Русия. Това заяви президентът на западната ни съседка. Той даде интервю в прокремълската телевизия RT. И каза, че санкциите са заради натиск от Запада.

Новите санкции “Магнитски”: какво означават за България

Вучич: Налага се Сърбия да въведе санкции срещу Русия

"Сърбия ще трябва да наложи санкции срещу Русия поради силния натиск от Запада. Скоро ще дойде моментът, в който Белград ще бъде принуден да направи това", каза сръбският държавен глава.

Вучич добави, че има нужда от време. Според него той чака "подходящия момент", отбелязвайки, че този момент" отдавна се е приближавал.

Русофилия

Вучич не за първи път подготвя почвата за такъв развой. Той е води проруската политика и демонстрира близки му отношения с Путин. Преди това на няколко пъти Вучич е подхвърлял, че Сърбия може да се окаже "между чука и наковалнята", визирайки Запада и Русия.

Вучич направи коментар, че светът ще се изправи пред най-голямата си криза след Втората световна война. Като най-голямата ескалация в Украйна се очаква през следващите пет или шест месеца.

Според него конфронтацията в близко бъдеще само ще се влоши и разшири. А след това ще стане неконтролируема. Сръбският лидер смята, че след решението за доставка на танкове на Киев западните страни ще вземат решение и да доставят на украинската армия изтребители -16.

Източник: Мениджър Нюз

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.