Сигнализирай!

Ето защо пенсионерите в София нямат намаление на картите за градски транспорт (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
86
0

Ето защо пенсионерите в София нямат намаление на картите за градски транспорт.

Правителството обяви допълнителни облекчения в цените за пътуване с градски транспорт. Картите за пенсионерите в София обаче не станаха по-евтини. Причината да няма промяна е, че пенсионерите в столицата вече използват намаление. Това научаваме от репортаж на NOVA.

„Социалният ангажимент на Столичната община в това отношение е сериозен и картата за пенсионери към днешна дата е 10 лева или 80% отстъпка от цената за редовна тарифа. Точно два пъти по-голяма от заложената в постановлението на Министерския съвет”, коментира изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев.

Защо София трябва да има нощен градски транспорт? (Коментарът на “Господарите”)

Снимка: стопкадър/видео NOVA

Припомняме, че Министерски съвет одобри 73 милиона лева допълнителна помощ за услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. С тези средства до края на годината ще бъде поето намалението от 70% при цените на картите за ученици (при досегашни 20 на сто), а при възрастните хора на 40%.

Считано от 1 февруари тази година децата до 10-годишна възраст се ползват от безплатно пътуване в обществената градска мрежа.

МС реши кои деца ще пътуват безплатно в градския транспорт (видео)

Междувременно на 1 януари в София влезе в сила новата система за билетно таксуване. Реформата в столичния градски транспорт обаче разгневи столичани. Те споделят за покачване на пътните им разходи или липса на адекватна алтернатива на използваните досега методи за транспорт.

Едно от основните оплаквания в социалните мрежи е премахването на месечния абонамент. Също така липсата на билети за 10 пътувания и на картата за една линия.

След ГЕРБ, ДБ и БСП, вече и от ВМРО искат връщане на картата за една линия в градския транспорт на София. Говори се и за промени в билетите – тези, които са за 30 минути, да бъдат удължени с 10 мин.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.