Сигнализирай!

Twitter губи милиони от реклама заради Мъск

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
30
0

Twitter губи милиони от реклама заради Мъск. Приходите на компанията са намаляли с 60%, съобщава CNN.

Около 625 от основните 1000 рекламодатели в Twitter, включително големи марки като Coca-Cola, Unilever, Jeep, Wells Fargo и Merck, са изтеглили рекламните си долари. Това показва оценка на Pathmatics, базирана на данни от 25 януари.
Месечните приходи от реклама са спаднали със 79 млн. долара, от 127 млн. на 49 млн. долара.

Данните демонстрират резкия спад на бизнеса на Twitter, който се равняваше на 4,5 милиарда долара. След като в края на октомври Мъск завърши закупуването на компанията, рекламодателите започнаха да се тревожат за безопасността и стабилността на платформата предвид плановете му да съкрати персонала и да смекчи политиките за модериране на съдържанието. В началото на ноември Мъск каза, че Twitter отбелязва „огромен спад на приходите“.

Twitter на съд за неплатени наеми

Twitter губи милиони от реклама заради Мъск
istockphoto

Предприемачът също сравни компанията с падащ самолет. Той "се носи към земята с висока скорост, с горящи двигатели и неработещи табла".

Мъск сключи сделка за 44 млрд. долара за закупуването на Twitter. След приключването на сделката той уволни главния изпълнителен директор Параг Агравал, финансовия директор Нед Сегал и разпусна борда на директорите, ставайки едноличен изпълнителен директор на компанията.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.