Сигнализирай!

Санкционираният от САЩ Малинов заминава за Москва за среща с „приятели“ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.02.2023 г.
21
0

Санкционираният от САЩ Малинов заминава за Москва за среща с „приятели“.

В четвъртък Малинов лети за Москва. Там той ще обсъди последиците от включване му в санкционния списък с руския външен министър Сергей Лавров. Това обяви самият Малинов преди поредното заседание в Софийския градски съд, в което е подсъдим за шпионаж в полза на Русия, предаде БНР.

Преди дни лидерът на движение „Русофили“ Николай Малинов бе санкциониран от САЩ по закона "Магнитски". У нас пък е подсъдим за шпионаж в полза на Кремъл. Обвинението срещу Малинов за шпионаж в полза на Русия бе внесено първо в Специализирания наказателен съд през юни 2021 г. През миналата година делото бе прехвърлено в Софийския градски съд. Все още обаче няма присъда на първа инстанция.

Всички, санкционирани по “Магнитски”, са невинни – или поне така твърдят (видео)

Ето какво още коментира Малинов за пътуването си до Москва:

"Отивам при приятели. Оценката на враговете ми е ясна, висока. Ще разбера какво ме очаква… Мисля, че моите приятели, чиновници, които се занимават с външна политика по 30, 40, 50, 60 години, по-добре знаят. Аз за "Магнитски" нищо не знам. Аз знам, че всички неща, които са написани тук, са пълни лъжи и измишльотини."

След като името му попада в забранителния списък по закона „Магнитски“, всичките му банкови карти и сметки са блокирани. Затова разчитал на кеш, обяснява той.

Малинов, който ще участва във вота на 2 април, обяви, че не го притеснява, че не може да пътува до САЩ, защото не искал ходи там.

Както ви съобщихме от Gospodari.com в петък нови петима български политици бяха санкционирани по “Магнитски”. Това са бившият главен изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов, бившият финансов министър Владислав Горанов, лидерът на партията “Русофили за възраждане на Отечеството” Николай Малинов, бившият главен изпълнителен директор на Александър Христов Николов и бившият енергиен министър Румен Овчаров. Включването им в списъка е заради сериозното им участие в корупцията в България. Посочват се и четири дружества, притежавани или контролирани от Малинов, както и едно дружество, притежавано или контролирано от Горанов.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.