Сигнализирай!

Спортна телевизия за 8.6 милиарда долара фалира в САЩ

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2023 г.
28
0

Спортна телевизия за 8.6 милиарда долара фалира в САЩ. Това е медийният гигант Bally Sports. Той излъчва всички мачове на общо 42 отбора от първенствата на Националната баскетболна асоциация, националната хокейна лига и висшата лига по бейзбол има сериозни финансови затруднения и под 30 дни до обявяване на несъстоятелност.

Image
Разпределението на мрежите на Bally Sports (Снимка: Twitter)

Bally Sports е наследник на едни от традиционно най-обичаните локални спортни мрежи отвъд океана - FOX Sports. Разпределението на излъчването на спорт в САЩ позволява всеки щат да излъчва спортните срещи на местните тимове на база локално споразумение. Така мрежата се разпростира с общо 19 канала на територията на почти всички 51 щата. Освен това Bally Sports разполага с още седем сателитни канала, които също излъчват спортна продукция.

Фалитът на един от основните медийни партьори поставя под риск плащанията към отборите в професионалните лиги, информира Bloomberg. Споразумението на Bally Sports и НБА например е обвързано с тавана на заплатите в Лигата. Прогнозно той е заложен да расте, заради нарасващата печалба на НБА в последните години. Сега обаче може да има свиване, породено от невъзникнали плащане, ако компанията наистина обяви банкрут.

https://twitter.com/DNASportsTalk/status/1625941883326283776?s=20

Потенциален фалит би бил на стойност 8,6 милиарда долара.

Към момента се работи към план за реструктуриране на дълговете на медийния гигант, но вече тече 30-дневен гратисен период, след която при неуспех ще се стигне и до крайната мярка. Този период бе предизвикан от изпуснат срок за погасяване на вноска от близо 150 милиона долара.

Да се ожениш на полувремето на мач от НБА (видео)

Това би бил сериозен удар по спортната медийна индустрия в САЩ. Тя е оценена на 55 милиарда долара. Дотук се стигна след като Diamond Sports Group откупи каналите FOX от собствеността на най-големия медиен конгломерат изобщо в САЩ - Walt Disney Studios. Още от завършването на процедурата по купуване на каналите, компанията страда от спад в абонатите на кабелни услуги. Той пък е породен от бума на пазара на стрийминг услугите. Всяка от спортните лиги предлага своя собствена платформа, на която зрителите могат да гледат любимото си съдържание с вноска директно към лигата, която ги интересува.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.