Сигнализирай!

Български национал бие "Реал" и "Барса" и е на финал (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.02.2023 г.
25
0

Български национал бие "Реал" и "Барса" и е на финал. Става въпрос за натурализираният американски център Дейвид Кравиш. Той и неговия "Уникаха" Малага сразиха "Реал" Мадрид и сензационно се класираха за финалния сблъсък в турнира за Купата на Краля. Испанската купа е най-трудната за печелене на стария континент. За нея се борят цели четири участника от Евролигата.

Image

Шокиращите развръзки обаче не се изчерпиха с представянето на "Уникаха" на полуфинала. Андалусийци прекършиха и другия титан в испанския баскетбол - "Барселона" само преди два дни. Така те си подсигуриха мач за титлата срещу "Тенерифе". Тимът от канарските острови надделя над домакина на турнира. "Ховентут" Бадалона бе сразен след истиснки трилър и победен кош в последната секунда.

https://twitter.com/ACBCOM/status/1627080453328093190?s=20

Така освен, че не станахме свидетели на Ел Класико, нито един от двата испански гранда няма да играе на финал за Купата. Това се случва за първи път от 2009 г. насам. Тогава именно "Уникаха" е част от мача, но губи финала от могъщия по онова време състав на "Тау Керамика", днешна "Баскония". Оттогава неизменно някой измежду "Реал" и "Барселона" печели трофея. "Тенерифе" пък става първия отбор от Канарските острови, стига до мача за титлата след "Наутико" Тенерифе през 1965 г.

https://twitter.com/ACBCOM/status/1627216981320400896?s=20

Везенков загря за национала с ново МВП в Евролигата (видео)

Дейвид Кравиш бе с ключов принос за успеха на "Уникаха" в полуфиналния двубой. Той бе топ реализатор на отбора с 20 точки, добави и 6 борби, за да оформи рекордно за тима КПД от 24. Кравиш игра в последния мач на националния ни тим - победата от предквалификациите за европейското първенство през 2025 г. над Кипър. Той обаче не е повикан от старши треньора Росен Барчовски за предстоящите ключови мачове срещу Румъния и Португалия през следващата седмица.

Видео: DIEMAXTRA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.